Yazın Besin Zehirlenmesine Dikkat

Besin zehirlenmesi nedeniyle hastaneye başvuruların neredeyse yarısı yaz aylarında meydana geliyor. Yaz mevsiminde besin kaynaklı zehirlenmelerin en yaygın nedenini ise yetersiz soğutma oluşturuyor. Özellikle et kaynaklı besin zehirlenmelerinin önüne geçmek için bazı noktalara özen göstermek gerekiyor.

  • Tavuğu parça yerine bütün olarak alın
  • Taze tavukları en fazla bir hafta saklayın
  • Hazır çekilmiş kıymalardan uzak durun
  • Etleri 4 derecede tuttuğunuz dolap kısmında çözdürün
  • Alacağınız balığın gözleri parlak ve lekesiz olsun
  • Buzdolabınızın kapaklarını uzun süre açık bırakmayın
Eklenme Tarihi: 27.07.2018
Toplam Sayfa Gösterimi: 167

Hastanemiz, başta SGK olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş, vakıf, banka, şirket ve odayla anlaşmalıdır. Ayrıntılı liste.

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde sitemizde yer alan kullanım koşullarını incelemelisiniz.

Tıbbi Hata

@2018 Tüm hakları saklıdır.
Medline Adana Hastanesi