COVID-19 TESTLERİ

Detaylı Bilgi Al

Sıcaklarda besin zehirlenmesi tehlikesi artıyor

Dünya Sağlık Örgütü, dünyada her yıl yaklaşık 600 milyon kişinin besin zehirlenmelerine bağlı hastalıklara yakalandığı bildiriyor. Özellikle sıcak yaz aylarında ise besin zehirlenmesi vakalarında belirgin bir artış gözleniyor.

Besin zehirlenmelerine sebep olan dört bakteri çeşidi bulunuyor. Bunlardan en tehlikelisi olan “clostridium botilinum” bakterisi felç yapabiliyor, solumu engelleyebiliyor ve ölüme dahi sebep olabiliyor. Bu nedenle nasıl ve nereden geldiği belli olmayan, aynı zamanda da nasıl muhafaza edildiği bilinmeyen, denetlenmemiş ve de açık bir şekilde tezgahlarda satılan ürünlerin kesinlikle satın alınmaması gerekiyor.

Ayrıca eve getirilen besinlerin bozulmasını önlemek için vakit kaybetmeden buzdolabına veya dondurucuya koymak, dondurucudan çıkartılan besinlerin ise çözündükten sonra tekrar dondurucuya konulmaması önem arz ediyor. Bunun yanı sıra buzdolabından çıkarılan yemeklerin de 70 derecenin üzerinde ısıtılması ve aynı yemeğin tekrar tekrar ısıtılmaması gerekiyor.

Eklenme Tarihi: 09.07.2021
Toplam Sayfa Gösterimi: 273

Hastanemiz, başta SGK olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş, vakıf, banka, şirket ve odayla anlaşmalıdır. Ayrıntılı liste.

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde sitemizde yer alan kullanım koşullarını incelemelisiniz.

Tıbbi Hata

@2021 Tüm hakları saklıdır.
Medline Adana Hastanesi