- Anasayfa
- Sağlık Köşesi
- Haziran Ayında Risk Artıyor
Haziran Ayında Risk Artıyor
Özellikle havaların ısınmasıyla başlamasıyla beraber artış gösteren adenovirüs göz enfeksiyonu, toplum tarafından alerji sanılarak pek önemsenmiyor. Oysa ki bu virüs özellikle sıcakların iyiden iyiye başladığı Haziran ayında hızla çoğalıyor ve kişiden kişiye geçiyor.
Sıcak havalarda etkisini gösteren ve halk arasında ‘göz gribi’ olarak da bilinen adenovirüs göz enfeksiyonu, gözlerde kızarıklık, sulanma ve göz kapaklarında şişmeye neden oluyor.
Alerjiden farklı olarak tek gözde başlayan hastalık diğer göze ise sonradan bulaşıyor. Yenidoğan bir bebekte dahi gelişebilen göz enfeksiyonunun tedavisinin ise mutlaka doktor kontrolünde olması gerekiyor. Tedavide etken mikroorganizmaya göre hekimin tavsiyeleri doğrultusunda ilaç, soğuk kompres ve göz yaşı damlası uygulanabiliyor.
Enfeksiyon elle bulaştığı için hijyen kurallarına uymak, hasta bireylerin yaşadığı ortamlarda el ve yüz havlusu gibi ortak kullanım eşyalarını ayırmak, kapalı ortamları sık havalandırmak ve tokalaşma, öpüşme gibi davranışlardan kaçınmak da önem kazanıyor.
Bizi Takip Edin